Про це написавши народний депутат, член парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці в Facebook.

"Влада пропонує значне підвищення ціни на газ. Тепер вона вирішила поховати український видобуток газу, необхідність збільшення обсягів якого-як ніколи, актуальна в нашій енергозалежній країні. І погоджувальна рада, і підсумки зустрічі Президента зі своїми слугами ці наміри тільки підтвердили», - написала вона.

Южаніна зазначила, що депутати пропонують збільшити ренту на видобуток газу до 74% від ринкової ціни.

При цьому вона нагадала, що в кінці 2017 року парламент прийняв закон, яким була введена стимулююча рента в 6% і 12% на видобуток газу на нових свердловинах, що дало перспективу збільшення видобутку газу.

Южаніна підкреслила, що в умовах відсутності стимулюючої ренти в 2018-2021 роках, загальний обсяг видобутку газу в Україні знизився б на 2,3 млрд куб.м, кожна третя нова свердловина не була б пробурена і Україна витратила б додатково 1 млрд доларів на імпорт газу.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 11 лютого Кабмін зареєстрував законопроект, який передбачає збільшення ренти на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 74%.

Раніше, 9 лютого, в Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до 69%.

В Асоціації газовидобувачів попередили про ризик зупинки видобутку газу через різке підвищення податків і загрозу повернення до газової залежності від Росії.