Про це передавати блогер і політичний експерт Олександр Зубченко.

"Банкова підминає під себе фракцію ОПЗЖ в Харківській облраді під голосування зі своїх питань. Депутатів просто перекуповують, так як голосів "Слуги народу" за принципові для офісу президента питання ніяк не вистачає. "Драйверами процесу "(як зазвичай пишуть ТГ-канали офісу) є перші особи регіональної представники вертикалі влади-голова ОДА Олег Синьогубов і голова облради Тетяна Єгорова-Луценко. Їм надійшла завдання - провести два рішення: №2 (порядковий номер у порядку) "Про затвердження Програми територіальної оборони Харківської області на 2022 рік" та № 6 "Про звернення Харківської обласної ради до жителів області щодо поточної ситуації безпеки, готовності влади до реагування і необхідності зберігати спокій", - зазначив Зубченко.

Він підкреслив, що ініціатива Банкової спочатку була негативно сприйнята обласними депутатами ОПЗЖ, але потім частина з них змінила думку.

"Напевно, немає потреби розжовувати, навіщо саме офісу президента так важливо лобіювати ці питання. Політична позиція ОПЗЖ має на увазі зовсім інше ставлення до»установок Зеленського". Тому спочатку представники "платформи«, наскільки мені відомо, не збиралися підтримувати» хотілки" офісу. Але потім "щось пішло не так". Вищезгадані товариші зуміли "мотивувати" частину опозиційних депутатів. Наскільки мені відомо, "мотивовані" опозиціонери входять в сферу впливу Ігоря Райніна і Дмитра Шенцева. Саме вони і дали необхідні голоси за проекти Банкової, які і були прийняті. 78 голосів за перший і 64 за другий", - розповів політолог.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, це не одиничний випадок, а стратегія дій представників ВП в Харківській області.

"Вони і далі продовжать "вербувати" і підкуповувати представників ОПЗЖ. Саме паскудно, що ті, в принципі, не проти зручно влаштується під Банковою. Навіщо надриватися? Можна отримати гроші і преференції для бізнесу нічим не ризикуючи. Так, с..ка, і живемо", - завершив Олександр Зубченко.