Збільшення ренти на видобуток газу призведе до скорочення інвестицій у розвиток газодобувної галузі, що в свою чергу призведе до зниження видобутку.

Про це заявила колишній депутат Вікторія Войціцька.

"Кожен раз, коли Україна намагалася істотно збільшити ренту для українських газовидобувних компаній, це призводило до скорочення інвестицій у розвиток відповідно до цього напрямку, зменшувалися інвестиції в пошук нових родовищ, у визначення нових місць для свердловин і т.д», - сказала вона.

Войціцька підкреслила, що в Україні є великі запаси газу, але країна все одно не може забезпечити себе газом власного видобутку і залишається імпортозалежною.

«На моє глибоке переконання, дуже шкідлива ініціатива. Можна знайти зовсім інші джерела наповнення бюджету, не чіпати ту галузь, яка стратегічно важлива для України, для її енергетичної і відповідно загальної безпеки і незалежності», - додала вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 11 лютого Кабмін зареєстрував законопроект, який передбачає збільшення ренти на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 74%.

В Асоціації газовидобувачів попередили про ризик зупинки видобутку газу через різке підвищення податків і загрозу повернення до газової залежності від Росії.