Одіозний Київський забудовник Денис Комарницький збирається втекти за кордон, тому вимиває максимам З Подільського мосту, а також-із зарплатного фонду комунальних підприємств столиці. Саме з цим пов'язані затримки виплат транспортникам, які вже готуються страйкувати, заявив блогер і політичний експерт Євген Хурсін.
"У кулуарах Київради і столичній політичній тусовці ходять чутки, що зараз Комарницький активно вимиває гроші з будівництва Подільського мосту - "годувальниці", як його називають причетні столичні чиновники. Одночасно наростає бунт у КП "Київпастранс" через двомісячну невиплату зарплат персоналу. Як виявилося, ці події пов'язані один з одним - а саме з тим, що Комарницький збирається їхати з країни. І вивезти з собою побільше",- зазначив експерт.
Він нагадав, що протягом усього минулого року Кличко видобував кошти у розмірі понад мільярд гривень на Подільський міст, який всупереч усім його обіцянкам так і не був запущений.
"Чому-вже зрозуміло. Як знову ж шепочуться в столичних владних коридорах-гроші не доходили до субпідрядників, так як генпідрядник - фірма Комарницького "Еко-Буд-Трейд" - просто виводила їх через ліві контори на офшорні рахунки. Однак коли "запахло смаженим", коли в кінці минулого року пішли розмови про вторгнення РФ, Денис Сергійович вирішив, що цього їм мало. І задумав акумулювати додаткові кошти за рахунок простих людей. А саме - за рахунок зарплат співробітників комунальних підприємств Києва. Кошти на зарплати з міськбюджету нараховуються на рахунки КП, після чого через фіктивні підряди переводяться на кишенькові фірми, переводяться в готівку і вивозяться за кордон. У підсумку столичним транспортникам з грудня не виплачують заробітні плати", - пояснив блогер.
За його словами, у зв'язку з цим співробітники транспортних КП вже в понеділок готуються почати масовий страйк.
"Вони терпіли довго, але зараз терпець урвався. Тому з понеділка, 21 лютого, водії влаштовують страйк і відмовляються виходити на маршрути. За моєю інформацією, співробітників КП вирішили підтримати і деякі приватні перевізники. Тому наступного тижня в Києві можливий транспортний колапс. До речі, судячи з публікацій і коментарів в соцмережах, самі транспортники прекрасно розуміють, куди поділися їхні гроші. І вимагають виплати їм всієї заборгованості по зарплаті, а не якихось подачок. Які, за чутками, їм планують кинути в понеділок, щоб запобігти страйку", - резюмував Євген Хурсин.