Про це заявив бізнес-омбудсмен Роман Ващук, коментуючи тиск на бізнес, організований українською владою.

«В Україні податки не є надзвичайно високими порівняно з іншими країнами чи то Європи, чи Північної Америки. Але вони збираються в дуже непередбачуваний спосіб», - зазначив Ващук у ефірі телеканалу «Україна 24».

На його думку, основна проблема української системи – те, що податкова, замість того, аби працювати з бізнесом і спільно забезпечувати економічне зростання України, займається виключно перевиконанням місячних планів, і заради цього виконання вдається подекуди до відвертого тиску на бізнес.

«Вибухи непередбачуваності у штрафах, у всяких інших процесах – це основне джерело занепокоєння бізнесу, як українського, так і іноземного. Мені здається, держава, податкова та митна служба мають бути націлені на те, щоб сприяти кровообігу грошей в економіці, а не просто виконувати миттєві місячні норми. Це забезпечить впевненість бізнесу у кліматі, в якому вони працюють», - підкреслив Ващук.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Він висловив переконання, що держава повинна планувати економічне зростання у довгостроковій перспективі, і відмовитися від бажання наповнити бюджет «тут і зараз».

«Коли немає довготермінового планування, держава перебивається від місяця до місяця, щоб якось виплачувати платню державним службовцям і пенсії громадянам. А люди, які працюють у податкових структурах, розуміють, що вони мусять витиснути гроші з бізнесу», - резюмував бізнес-омбудсмен.