Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розслідування американської газети Pittsburgh Post-Gazette.

"Рік за роком перекази тривали, у той час як прокуратура стверджує, що Коломойський організував схему, яка мало не збанкрутувала найбільшу фінансову установу України і ввела економіку країни в рецесію", - йдеться у статті.

Згідно з матеріалами кримінального розслідування та протоколів судових засідань, з 2006 по 2015 роки Коломойський разом з партнерами здійснили 5222 транзакції в США на суму 4,46 млрд доларів. Ці гроші, за твердженням журналістів, були виведені з України та згодом використані для покупки нерухомості та інших активів у США.

Пов'язані безпосередньо з Коломойським компанії, за даними Pittsburgh Post-Gazette, за цей період отримали 1,26 млрд доларів.

"Хоча досі нікому не було пред'явлено кримінальне обвинувачення, прокуратура подала до суду позови про арешт майна, яке, за їхнім твердженням, куплено на гроші, вкрадені з українського банку, де Коломойський був великим акціонером", - йдеться у статті.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, за твердженням американських ЗМІ, олігарх Ігор Коломойський усупереч заявам ФБР та Державного департаменту користується ексклюзивною прихильністю української влади.