Про це Знай.UA повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки України.

“Жодного перешкоджання роботі підприємств та тиску на бізнес під час слідчих дій Бюро економічної безпеки України у Кривому Розі не відбувалося. Діяльність підприємств, де проводилися обшуки, не була заблокована, а операційна робота відбувалася у штатному режимі. Всі норми кримінально-процесуального законодавства детективами БЕБ були виконані", – заявив Вадим Мельник.

Також директор БЕБ розповів, що стало підставою для проведення слідчих дій.

"Підставою для проведення слідчих дій стали аналітичні висновки Державної податкової служби, які свідчать про можливі факти ухилення від оподаткування в особливо великих розмірах у 2018-2020 роках. До проведення обшуків були залучені спеціалісти НАН України, КНДІСЕ та геодезисти, проводяться експертизи. Також БЕБ спрямувало звернення до Державної екологічної інспекції щодо дотримання підприємствами законодавства у сфері охорони навколишнього середовища. Окремо наголошую, що шукати будь-який політичний підтекст у проведених обшуках є безпідставним. БЕБ є рівновіддаленим від всіх політичних та бізнес-гравців і абсолютно відкритий до комунікації з підприємницьким середовищем, пропозицій та ініціатив бізнесу", – передає слова директора БЕБ прес-служба органу.

Як писав раніше Знай.UA, Європейська бізнес асоціація (ЕВА) оприлюднила заяву на офіційному сайті, у якій закликає українську владу припинити «дивну тенденцію» тиску на бізнес, якщо хоче зберегти довіру та забезпечити зростання українській економіці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще