Про це заявила народний депутат Кіра Рудик.

«Держава дивиться на бізнесменів виключно як на дійних корів. Завжди. Ми хочемо, щоб до нас приходили гроші, приходили інвестори. А все, що робить зараз наша влада – все спрямовано на те, щоб звідси люди йшли і забирали свої гроші, виводили свої капітали і йшли звідси. Це обшуки великих компаній!» - наголосила Рудик в ефірі телеканалу «Україна 24».

За її словами, вся податкова система України – прогнила, і податківці не працюють разом з бізнесом над покращенням економічної ситуації, а тільки шукають, у кого ще забрати кошти.

«Ми створили Бюро економічної безпеки, щоб замість того, аби приходили силовики і всіх «обличчям в підлогу», приходили «білі краватки» і казали: «от у нас до вас є зауваження...». Проте туди посадили тих самих людей, які кошмарили бізнес. І світла хороша ідея закінчилася абсолютно нічим. Це моє персональне розчарування», - підкреслила Рудик.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вона розповіла, що в українських компаніях, де ведуть бізнес за міжнародними правилами, проводяться тренінги про те, як вести себе під час силових обшуків, і це абсурд.

«Величезна проблема України – це тиск на бізнес. У компаній, які працюють повністю вбілу і платять податки, раз на півроку відбуваються тренінги по тому, як себе вести під час обшуків! І це компанії, які є членами Європейської бізнес-асоціації, Американської торгової палати, в ХХІ сторіччі, в Україні! І нічого не змінюється. Тому що держава дивиться на бізнес, як на дійних корів», - резюмувала нардеп.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк заявив, що будь-які перевірки в період карантину заборонені, а отже, влада діє незаконно, насилаючи на бізнес податківців та силовиків.

Нагадаємо, у січні податкова служба нарахувала компанії «АрселорМітал Кривий Ріг» нібито податковий борг у розмірі 2,2 млрд грн, а прокуратура заморозила рахунки підприємства – незважаючи на те, що компанія заперечила борг у суді та виграла процес.

Пізніше, з тими самими звинуваченнями, податківці у супроводі СБУ та БЕБ влаштували силові обшуки на ГЗК компанії «Метінвест»: було вилучено техніку та документацію, через що діяльність підприємств була призупинена.

У свою чергу в Європейській бізнес-асоціації заявили, що українська влада має припинити «дивну тенденцію» тиску на бізнес, якщо хоче зберегти довіру та забезпечити зростання українській економіці, а всі спірні питання мають вирішуватися у законний спосіб та за чіткими передбачуваними правилами, єдиними для всіх учасників ринку.