Злочинні дії загарбників призвели до забруднення небезпечними речовинами земельних ресурсів та атмосферного повітря нашої держави.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Наразі по п’яти випадках вже розраховано збитки. Так, лише за забруднення земельних ресурсів було розраховано шкоду на загальну суму близько 77 млн доларів. Водночас ще по декількох випадках уточнюються вихідні данні з метою проведення подальших розрахунків.

Крім того, Штабом вже розроблено проєкт методики, яка надасть змогу розраховувати збитки за забруднення атмосферного повітря у результаті військової агресії.

Нагадуємо, оперативний Штаб при Державній екологічній інспекції України розпочав свою роботу 1 березня 2022 року оперативний штаб для фіксації, упорядкування інформації та формування єдиного реєстру збитків заподіяних довкіллю внаслідок вторгнення Російської Федерації на територію України.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще