Так, своїми протизаконними діями деякі громадяни, створюють пожежі, які не можливо приборкати без допомоги підрозділів ДСНС та інших служб. Ситуація критична у зв’язку із сухою та теплою погодою, що сприяє швидкому розповсюдженню вогню.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Так, протягом 16 березня 2022 року у Миколаївській та Одеській областях зафіксовано горіння сухої трави, сміття, чагарників на загальній площі понад 19,5 га.

Нагадуємо, що 3 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Звертаємось до всіх українців, хто хоче допомогти своїй землі здолати окупанта - не створювати додаткових надзвичайних ситуацій службам, які й так щоденно рятують тисячі життів! Саме у той час, як рятувальники приборкують вами створену пожежу, десь під завалами на них чекають жінки та діти, які тримаються з останніх сил!

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще