У період з 24 лютого по 24 березня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Держекоінспекції проведено 26 перевірок та обстежень у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. У результаті за порушення вимог природоохоронного законодавства складено 132 протоколи про адміністративні правопорушення.

Крім того, до державного бюджету стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1,2 млн гривень.

Найрезонансніше порушення зафіксовано у Закарпатській області, де проведено розрахунок збитків на суму майже 1 млн гривень за незаконну рубку дерев невстановленими особами на території Перечинської ТГ. Матеріали направлено до Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області.

Водночас фахівцями ДЕІ у Тернопільській області пред’явлено позов Копичинецькому міському комунальному підприємству «Господар» на загальну суму понад 1,13 млн гривень за псування (засмічення) земель побутовими відходами на земельній ділянці у місті Копичинці.

Також Інспекцією Центрального округу (Черкаська та Полтавська області) за незаконний вилов громадянином водних живих ресурсів, забороненими знаряддями лову на Кременчуцькому водосховищі, розраховано збитків на суму понад 980 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще