Про це він розповів програмі «Що далі?» на Youtube-каналі «Знай 24».

«Ленд-ліз – це закон, який дозволяє президенту без Сенату та Конгресу давати все, що він вважає за потрібне для перемоги якоїсь країни», - зазначив Гаррі Табах.

За словами колишнього військового, ефективність ленд-лізу для України залежатиме від тиску на владу США з боку людей, які підтримують Україну та вірять у її перемогу, тому що цей тиск буде впливати на об’єми підтримки.

«Завтра буде голосування, тому що Білий дім запропонував 33 млрд доларів для ленд-лізу, а Конгрес підняв до 40 млрд, але це не все на військову допомогу, також приділили увагу боротьбі з COVID-19», - наголосив Гаррі Табах.

Як зазначив експерт, серед головних противників ленд-лізу для України здебільшого республіканці, але загалом політиків, які не підтримують Україну, вкрай мало, щоб могли зірватися якісь важливі та корисні для України рішення.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Чим швидше ця зброя прийде, тим швидше ваші воїни пересядуть зі старих гармат та танків. І коли буде нова авіація та ППО, то ще й прикриєте небо», - наголосив Гаррі Табах.

Як повідомляв Знай.ua, в Україні було знищено до десяти російських генералів.

Також Знай.ua повідомляв, що у Маріуполі окупанти пропонують роботу тим українцям, хто залишився у місті: «збирач тіл».