Таку думку він висловив в інтерв'ю Віктору Жиху в ефірі каналу «Утро Февраля».

«Перше: розрив усіх зв'язків із росією, чого вони не хочуть допустити. А геостратегічна вага України для них не така велика, щоб жертвувати 5-6 мільярдами товарообігів з росією. Більше того, з жовтня минулого року вони перебувають у стані млявої енергетичної кризи. Вони мають хронічний дефіцит електроенергії, через що навіть мала кількість нафти та вугілля, які вони купують у росії, воно їм потрібне», - каже Ілія Куса.

Експерт додав, ще одним ключовим моментом є те, що на тлі санкцій росія пропонує країнам Азії колосальні знижки.

«Якщо знижка у 30-50 доларів за барель нафти, звичайно вони цим скористаються. Тобто іноді все набагато банальніше, ніж нам здається. Знижки – це дуже приваблива пропозиція, вони справедливо вважають, чому ми повинні відмовлятися від цієї пропозиції, тим більше, що у нас проблеми. Потрібно накачувати нафти якнайбільше, користуючись моментом», - пояснив логіку країн Азії Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що політолог Олег Саакян заявив, що путіну вдалося реанімувати НАТО.