Про це йдеться в матеріалі онлайн-видання «Утро Февраля».

Провиною всьому – росія, яка не лише продовжує щодня вбивати українців, а й хоче кинути світ у продовольчу кризу.

«Через війну росії з Україною частина продовольства опинилася на окупованих територіях, головною проблемою тут є заблоковані порти Чорного моря. До 25 млн тонн зерна фізично не можуть вивезти з країни, що воює», - сказано в матеріалі.

Як відомо, росія блокує порти в Україні та закрила для наших вантажів Чорне море, що призвело до того, що значна частина продовольства, яка була розрахована на експорт по всьому світу, залишається заблокованою в Україні.

Як сказано у матеріалі, експерти та фахівці вже небезпідставно підозрюють росію у навмисному створенні проблем з продовольством.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Як і у випадку з енергетичною кризою, російський президент, на думку західних аналітиків, має намір змусити йти йому на поступки», - йдеться у статті.

Також автор матеріалу зазначає, що такі дії окупантів призвели до того, що, за оцінками ООН, близько 1,7 млрд людей у більш ніж 100 країнах світу страждають від поточного стрибка цін на різні товари, зокрема продукти харчування.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Знай.ua, російські окупанти слідом за українським зерном почали красти соняшникову олію.