У результаті відбулося загоряння великих ємностей з нафтою та нафтоводяною сумішшю. Упродовж двох діб під час пожеж відбувалося безперервне й інтенсивне забруднення атмосферного повітря продуктами горіння.

У рамках кримінального провадження фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області провели розрахунок збитків, завданих внаслідок забруднення атмосферного повітря. Загальна сума шкоди за двома фактами бомбардування нафтогазовидобувного комплексу перевищила 140 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Окупанти обстріляли нафтогазовидобувний комплекс у Сумській області
Окупанти обстріляли нафтогазовидобувний комплекс у Сумській області

Вчора розрахунки збитків було передано до органів прокуратури задля долучення їх до матеріалів кримінальної справи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, Інспекція опрацьовує інформацію щодо забруднення земельних ресурсів нафтою і нафтопродуктами. Державні інспектори обміряли площу забруднених ділянок та відібрали 9 об’єднаних проб ґрунту. За результатами лабораторного аналізу, у кожній з відібраних проб виявлено значне перевищення вмісту вуглеводнів та інших забруднюючих речовин. Наразі екоінспектори проводять обчислення шкоди, заподіяної забрудненням земельних ресурсів.