Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

У період з 22.06.2021 по 01.07.2021 фахівцями ДЕІ здійснено позапланову перевірку Вишгородського районного комунального підприємства «Комунальник» та об’єкта сміттєзвалища поблизу с. Старі Петрівці Київської області.

У результаті інспектори виявили, що згадане сміттєзвалище не обладнано системами відводу біогазу та фільтрату, що є порушенням статті 35-1 Закону України «Про відходи», відповідно до якої забороняється проєктування, будівництво та експлуатація полігонів побутових відходів без оснащення системами захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату. Захоронення побутових відходів дозволяється тільки на спеціально обладнаних для цього полігонах/звалищах.

Крім того, у підприємства відсутні документи дозвільного характеру (Висновок з оцінки впливу на довкілля або висновок державної екологічної експертизи) на діяльність із зберігання, видалення та захоронення побутових відходів на вищезазначеній земельній ділянці.

Фахівці ДЕІ за результати перевірки пред’явили комунальному підприємству три претензії на загальну суму майже 13 млн гривень для добровільної сплати протягом місяця. Проте ВРКП «Комунальник» відмовилось відшкодовувати збитки до державного бюджету, тому Держекоінспекція спільно з представниками Київської обласної прокуратури вимушені були звернутись до суду.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сьогодні, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, Господарський суд Київській області своїм рішенням зобов’язав КП «Комунальник» задовольнив позов у повному обсязі.