Проте, державними інспекторами ДЕІ у Харківській області спільно з працівниками правоохоронних органів проведено обстеження території агропромислового комплекту, що внаслідок обстрілу російськими військами, зазнав значних руйнувань. У результаті зафіксовано, що приміщення підприємства дуже пошкоджено, повністю знищена інфраструктура та вбито худобу (корів), яка вирощувалась на підприємстві. Сума збитків довкіллю згідно з розрахунками фахівців ДЕІ склала понад 14,6 млрд гривень.

окупанти знищили агропромисловий комплекс на Харківщині
окупанти знищили агропромисловий комплекс на Харківщині

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Через військову агресію окупантів та її наслідки відбулось засмічення земельної ділянки площею 253 260 м2 (об’єм 126630 м3) будівельним та побутовим відходами, відходами тваринництва, органічними залишками (туши вбитих корів) тощо.

окупанти знищили агропромисловий комплекс на Харківщині
окупанти знищили агропромисловий комплекс на Харківщині

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Шкоду, заподіяну державі, внаслідок порушення природоохоронного законодавства, розраховано відповідно до Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану, розробленої фахівцями Оперативного Штабу при Держекоінспекції.