Максим Жорін відповів на питання італійського видання LIMES.

«Поки всі території, включаючи окуповані райони Донецької та Луганської областей, а також, звісно, ​​Крим не буде повернено, війна в тій чи іншій формі триватиме. Вона може тривати дуже довго, понад рік, а може, й довше. Все залежатиме від спроможності світу діяти спільно проти Російської Федерації, яка жодним чином не думає обмежуватися лише Україною. Українці готові боротися, але якщо світ не хоче бачити Бучу і Маріуполь у себе вдома, йому слід діяти більш рішуче», - розповів Максим Жорін.

Він повідомив, що з початком повномасштабної війни «Азов» перетворився на об’єднання, що складається з кількох частин. Безперечно, найсильніша і найбільш професійна частина перебувала в Маріуполі, коли почалося вторгнення. Саме тоді ветерани батальйону сформували різноманітні підрозділи майже по всій країні з різною специфікою: територіальна оборона, Сили спеціальних операцій, розвідка. Найактивніші підрозділи розташовані наразі в Харкові, Дніпрі, Києві та у Волинській області. Київський підрозділ є найбільший, він налічує понад дві тисячі осіб, які після визволення області спрямували свою діяльність на Запорізьку область.

«Усі без винятку підрозділи «Азову» є невід’ємною частиною ЗСУ чи Нацгвардії. Тому вони діють за наказами і в межах, визначених Верховним Головнокомандувачем. Однак зауважу, що забезпечення зараз доручено в основному нам самим і волонтерам», - додав Максим Жорін.