Державні інспектори ДЕІ у Харківській області, продовжують проводити обстеження території, що зазнали пошкоджень внаслідок агресії російських військ.

Так, під час артобстрілу та 2-х авіа нальотів, здійснених окупантом, пошкоджень зазнало одне з сільськогосподарських підприємств Харківщини, що спеціалізувалось на вирощуванні зернових, бобових культур і насіння олійних культур. На території підприємства зафіксовано зруйновані та пошкоджені будівлі, складські приміщення, критий тік, очищувальну лінію, маслоцех та інше. Збитки, завдані довкіллю, від знищення сільськогосподарського підприємства на Харківщині становлять понад 30,9 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

У результаті військових дій спричинено засмічення території будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів, загальною площею 16 000 м2 (об’єм понад 100 м3).

Шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, розраховано відповідно до «Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», затвердженої наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України наказом від 4 квітня 2022 року № 167.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще