Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» з Вікторією Панченко.

«Україна змогла покласти ведмедя на лопатки», - так експерт оцінює 3 місяці російсько-української війни.

За його словами, тут мінус полягає в тому, що війна йде на українській території, тобто страждає саме українська інфраструктура, руйнуються українські міста і гинуть українські люди.

«Україна продемонструвала, що росія – сніп на глиняних ногах, його просто треба підпалити. Його треба підпалити і починати підпалювати треба десь із Кавказу, починати підпалювати туди ближче до Сибіру, щоб Китай і Японія включили свої імперські амбіції і повернули свої території», - міркує Микола Давидюк.

Якщо путін порівнює себе із Петром, який повертає свої території, зазначає політолог, то цю ініціативу варто перейняти Китаю, Японії, Фінляндії та Україні. До того ж, каже він, питання про повернення власних територій в принципі сумнівне, варто лише згадати, коли була заснована Україна і коли росія.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

На думку експерта, у цій війні Україна змогла продемонструвати те, що не змогла би жодна європейська держава. Окрім цього, додає він, Україна змогла швидко пройти ті державотворчі процеси, які в європейських держав займали сотні років.

«В Україні повернення державності зайняло 30 років і ця війна стала останньою жирною крапкою. А тепер ми будемо просто нарощувати свою силу», - підкреслює Микола Давидюк.

Також він переконаний, що Україна здобуде перемогу в інформаційній війні, оскільки врахувала свої помилки 2014 року і тренувалася, поки росія сиділа у старих стратегіях. А тим часом, додає політолог, росіянам добре жити в тій картині світу, яку формує російська пропаганда, але Україна змогла показати світу помилковість цих уявлень.

«Треба розуміти, що так, у нас сусіди - кровожерливі примітивні істоти, вони мислять минулим, їм подобаються якісь царські походи, завоювання, вбивства», - зазначає Микола Давидюк.

Натомість Україна, додає він, зацікавлена у розвитку своєї культури, а росія сьогодні обмежується крадіжкою українських митців, як це було колись із Гоголем, Малевичем чи Айвазовським.

«Це типова російська імперія: ні дня, щоб нічого не вкрасти, не можуть вкрасти зерно, вкрадуть пісні, не можуть вкрасти пісні, крадуть ще щось», - підкреслює Микола Давидюк.

Як повідомляв Знай.ua, Подоляк розповів, скільки потрібно західної зброї для перемоги ЗСУ.

Також Знай.ua писав про те, що МЗС Чехії жорстко відповіли Макрону на пропозиції зберігати обличчя путіну.