Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Любов до ближнього – це не що інше, як показник нашої любові до Бога. Якщо немає першого, значить, немає другого. А як можна любити ближніх і при цьому не прощати їм їхніх провин по відношенню до нас? Ніяк. Це неможливо. Саме тому ми і просимо Бога, щоб Він пробачив нам наші гріхи, подібно до того, як і ми прощаємо те, що зроблено на нашу адресу. Якщо ж не прощаємо своїх кривдників, ми просто брешемо Богові. Отже, не наближаємось до Бога, а навпаки - віддаляємось від Нього», - пояснив митрополит Антоній.

Владика наголосив, що з'єднатися з Богом можна лише в тому випадку, якщо людина навчиться любити.

«Святитель Іоанн Златоуст, говорячи про важливість прощення ближніх, зауважує: щоб ніхто з нас ніколи не скаржився на Суд Божий, Бог робить нас самими суддями і ніби каже нам: який суд ти сам вчиниш, такий самий суд почуєш і на свою адресу. Якщо пробачиш братові своєму, то й сам одержиш прощення; якщо ж не пробачиш, у такому разі і сам залишишся непрощеним», - нагадав керуючий справами УПЦ.

Він наголосив, що якщо ми не прощаємо своїх ближніх, це не означає, що Бог також не пробачить нас.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Бог простить нас, адже Він є Абсолютною Любов’ю. Однак це прощення не буде прийнято нами самими і ще більше мучитиме нас, адже ми відчуємо себе негідними Божественного прощення. Таким чином, якщо ми не маємо любові до ближніх і не навчилися прощати їх, то не зможемо увійти в Життя Вічне. Адже головним принципом цього життя буде любов, якої ми, на жаль, не навчилися протягом свого земного життя», - підсумував митрополит Антоній.