Про це він розповів у програмі Валерія Савчука «Різні люди».

Принагідно гість програми згадує, що останні протести півторарічної давнини в Білорусі показали, що молодому поколінню не потрібен Лукашенко і його істеблішмент.

«Білорус – це європейська нація. Зараз, коли йде війна росії проти України, 85% того, що іменується росіянці, підтримують путіна. У білорусів може 5-6% підтримують Лукашенка в цих діях. Це говорить про те, що білоруси є цілісною нацією із ціннісним набором, який цивілізаційно їх розвертає в Європу весь час», - пояснює Роман Безсмертний.

Тим не менш, додає політик, не можна виключати ймовірність перетину кордону білоруськими військами, мудро буде розглядати декілька варіантів розвитку подій у сьогоднішній ситуації. Зокрема, каже він, це діапазон від виключно тактичних маневрів білоруської армії до перетину кордону та атаки.

«В оцій шкалі від перемоги максимальної до максимальної поразки український політикум блудить, як паршива дівка. І це мене найбільше лякає, бо, коли ти знаєш свою мету, ти розумієш, яка тобі треба зброя, яка і якої кількості армія, якої тактики, на який час. Бо найгірше зараз у цій ситуації військовому, солдату. Зрештою він просто повинен знати свій маневр, а він його не знає», - каже Роман Безсмертний.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як припускає дипломат, ситуація може скластися так, що єдиним способом себе врятувати для Лукашенка буде кинути війська на Україну, аби виграти час і втекти. На його думку, цей варіант також не можна виключати. З іншого боку, міркує політик, зараз Збройними силами Білорусі керує Кремль, тобто він може їх використати у війні проти України.

«Інша справа – наскільки ці збройні сили виконають команди. Я не випадково говорив про те, що білорус – це не росіянець, навряд чи він в більшій масі погодиться на це», - підкреслює Роман Безсмертний.

Як повідомляв Знай.ua, Цимбалюк розповів, чому слід користуватися колегіальною підтримкою Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Монін пояснив, у якому разі Україна може отримати репарації від росії.