Про це він розповів у прямому ефірі на каналі «Утро Февраля».

«Звичайно, це потужне сучасне озброєння, але з іншого боку жодної принципової різниці між HIMARS та РСЗВ «Град», «Ураган» чи «Смерч» немає. Це дуже схожі за змістом системи», - наголосив Ілля Пономарьов.

Момент пуску ракет з M142 HIMARS
Момент пуску ракет з M142 HIMARS

За словами політика, єдина різниця між американськими та російськими реактивними системами залпового вогню полягає в тому, що HIMARS набагато точніше, що дозволяє йому вражати цілі на більшій дистанції.

«HIMARS можуть меншою кількістю ракет потрапити до більшої кількості цілей. Крім того, хоч і дуже багато російських військових аналітиків говорять, що формально дальність стрільби базовими ракетами у цих систем дуже схожа, але реальність така, що російські РСЗВ не точні і при стрільбі на велику відстань просто не влучають, а орють поля», - підкреслив Ілля Пономарьов.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зазначив політик, HIMARS, на відміну від російських РСЗВ, можуть знищувати цілі на дальності в 70 км, і це навіть використовуючи базові боєприпаси, але варто не забувати, що HIMARS може служити запускною установкою для більш далекобійних ракет.

«Оскільки вони стріляють на відстані 70 км, то на цій відстані вони невразливі для контрбатарейної боротьби: до них не дотягується російська артилерія», - сказав Ілля Пономарьов.

Як повідомляв Знай.ua, Ілля Пономарьов розповів, хто сьогодні у росії може підняти повстання.

Також Знай.ua повідомляв: Політолог Андрій Вігірінський заявив, що вступ України вигідний Європейському союзу.