Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

Як зазначає політик, статус кандидата в ЄС – це, звичайно, добре, але й на цьому місці можна довго тупцювати. У приклад він наводить Туреччину, якій надали цей статус ще 1999 року. З іншого боку, каже Ілля Пономарьов, є країни, яким вдалося пройти цей процес досить швидко.

«Тут важливими є кілька факторів. По-перше, є чинник громадської думки. Усі політики в умовах демократії дослухаються, що кажуть їхні громадяни. Рівень підтримки України – понад 2/3 європейців вважають, що це було правильним рішенням. Ці цифри змінюються від країни до країни, але громадська думка на боці України», - пояснює Ілля Пономарьов.

Другим важливим чинником він називає позицію еліт, що базується на рівні економіки. Як зазначає політик, поки що Польща є головним реципієнтом фінансової допомоги, але Україна, вступивши до ЄС, займе це місце. Також він вважає, що, очевидно, План Маршалла після війни буде реалізовано і Україна отримає репарації від росії у вигляді золотовалютних резервів, що заарештовані на Заході. До того ж, наголошує Ілля Пономарьов, це приблизно 400 мільярдів доларів, навіть якщо половину розкрадуть, залишиться все одно велика сума.

І останнім важливим питанням у процесі вступу України до ЄС він вважає політичний устрій. Як пояснює політик, вага країни в ЄС пропорційна до кількості її населення, а в цьому плані Україна – одна з найбільших європейських країн.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«І європейці добре бачать, якої ваги набула Східна Європа, коли поляки вступили до Євросоюзу. Це зміна політичного балансу для німців та французів, це серйозне зниження їхнього статусу, їхньої ваги в Європі. І політики цих країн намагатимуться якщо не пригальмувати, то ввести все в найбільш кероване для себе русло», - переконаний Ілля Пономарьов.

Як повідомляв Знай.ua, Росс розповів, що призведе до поразки путіна у війні проти України.

Також Знай.ua писав про те, що Іларіонов назвав 4 найбільш ймовірні результати російсько-української війни.