Про це він розповів у своєму блозі.

«Ці 4 місяці показали, що росія програла, і якщо далі продовжуватимуться військові дії, то вони будуть змушені якось трансформуватися для великої війни», - зазначив Вадим Карасьов.

За словами експерта, сам термін «спецоперація» має на увазі швидше експедиційне вторгнення, в процесі якого опір здійснюють, якісь нерегулярні збройні формування, але це поняття для цієї війни виявилося в корені неправильним: росія зіткнулася з опором сильної та мотивованої української армії та з усім українським народом загалом.

«Спецоперація – це коли опору немає чи опір осередковий та періодичний партизанський. Той, хто розв'язує таку спецоперацію проти тієї чи іншої країни, швидко отримує зміну політичного режиму чи суттєве ослаблення держави і таким чином експедиційна кампанія закінчується», - наголосив Вадим Карасьов.

Як зазначив політолог, такі спецоперації проводили США, наприклад, в Іраку чи Афганістані. За його словами, росія планувала те саме здійснити в Україні, але їхній розрахунок виявився абсолютно невірним і замість «маленької переможної війни», росія отримала повномасштабну війну, яка в довгостроковій перспективі може призвести до падіння росії як держави.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Куликов розповів, чи є добрі росіяни і чи варто давати їм українські паспорти.

Також Знай.ua повідомляв: Ілля Пономарьов заявив, що існує ймовірність бунту, якщо Лукашенко запровадить війська в Україну.