Про це йдеться у статті “Української правди” “Кабмін миру та війни. Як Зеленський переріс свій уряд”.

Як зазначають журналісти, вже восени Кабмін може очікувати на переформатування, а Шмигаля - звільнення, оскільки чинний уряд "не встигає бігти за Зеленським". Серед кількох варіантів заміни головним із великим відривом називають саме Ростислава Шурму.

“Перший – це заступник голови ВП Ростислав Шурма. Він, як і Шмигаль, раніше працював на підприємствах олігарха Ріната Ахметова. До роботи в ОПУ був гендиректором заводу "Запоріжсталь", - пише "Українська правда".

Джерела видання відзначають високу ймовірність призначення Шурми вже найближчим часом, нарікаючи, що питання практично вирішене.

Також журналісти нагадали, що у ролі заступника голови ВП Шурма вже сьогодні фактично тягне на собі більшість економічних завдань Кабміну.

Популярні новини зараз
Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Нагадаємо, що раніше це видання називало Шурму неформальним лідером так званої “групи лібералів”, куди крім нього входять також голова Міністерства цифрової трансформації та віце-прем'єр Михайло Федоров, перший віце-прем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко та міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Крім того, журналісти писали, що саме ця група зараз є опорою для президента та розробляє ті візії, які не здатний генерувати Кабмін – зокрема, конкретні плани реформи держуправління, перспективи відновлення України та інші “глибинні речі”.

Зазначимо, що, окрім Ростислава Шурми, можливими варіантами заміни Дениса Шмигаля в УП називають уже згаданих Юлію Свириденко та Олександра Кубракова, за якими, як пише ЗМІ, “не відчувається справжнього лідерства”. А також міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Яке, за словами джерел ЗМІ, "дуже хоче бути прем'єром", але не має "історії успіху".