Про це йдеться у статті “Української правди” “Кабмін миру та війни. Як Зеленський переріс свій уряд”.

Як зазначають журналісти, вже восени Кабмін може очікувати на переформатування, а Шмигаля - звільнення, оскільки чинний уряд "не встигає бігти за Зеленським". Серед кількох варіантів заміни головним із великим відривом називають саме Ростислава Шурму.

“Перший – це заступник голови ВП Ростислав Шурма. Він, як і Шмигаль, раніше працював на підприємствах олігарха Ріната Ахметова. До роботи в ОПУ був гендиректором заводу "Запоріжсталь", - пише "Українська правда".

Джерела видання відзначають високу ймовірність призначення Шурми вже найближчим часом, нарікаючи, що питання практично вирішене.

Також журналісти нагадали, що у ролі заступника голови ВП Шурма вже сьогодні фактично тягне на собі більшість економічних завдань Кабміну.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що раніше це видання називало Шурму неформальним лідером так званої “групи лібералів”, куди крім нього входять також голова Міністерства цифрової трансформації та віце-прем'єр Михайло Федоров, перший віце-прем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко та міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Крім того, журналісти писали, що саме ця група зараз є опорою для президента та розробляє ті візії, які не здатний генерувати Кабмін – зокрема, конкретні плани реформи держуправління, перспективи відновлення України та інші “глибинні речі”.

Зазначимо, що, окрім Ростислава Шурми, можливими варіантами заміни Дениса Шмигаля в УП називають уже згаданих Юлію Свириденко та Олександра Кубракова, за якими, як пише ЗМІ, “не відчувається справжнього лідерства”. А також міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Яке, за словами джерел ЗМІ, "дуже хоче бути прем'єром", але не має "історії успіху".