Про це вона розповіла у програмі «Сад вишневий».

Якщо росіянам, зазначає психолог, потрібне велике і величне, то в українців – інша потреба. Зокрема, каже вона, йдеться про осмислення своєї унікальності та з’єднання, що, по суті, зараз і відбувається, українці бачать, відстоюють та відвойовують свою суб'єктність.

«Це про суб'єктність «я є»: я є українцем, я є частиною великого простору, ми як країна є дуже важливою частиною для всього світу», - пояснює Оксана Королович.

Водночас вона попереджає, що тут дуже важливо вчасно зупинитися та зрозуміти, що унікальність має кожна національність, яка існує у світі.

«Війна – це дуже болісно, ​​боляче, ми ніби проходимо хірургічне втручання, воно ніби зараз нас трохи зцілює від того наносного і ми зустрічаємося з дуже цінним для нас через біль, зі своєю силою, зі своїм духом, зі своїми цінними, унікальними частинами, які є лише у нас. Коли ми з цим зустрінемося, для всього світу ми станемо суб'єктом, тому що ми, з'єднавшись, будемо у правильній ролі стосовно інших», - розмірковує Оксана Королович.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Однією з відмінностей між українцями та росіянами, зазначає гостя програми, є відповідальність. Як вона розповідає, колективна відповідальність знімає її з кожної окремої людини за її дії, адже навіть ці дії продиктовані кимось іншим. Навіть якщо подивитися на росіян закордоном, зазначає психолог, вони завжди голосні, вони демонструють себе, лякають, як діти.

А індивідуальність, наголошує Оксана Королович, – це особиста відповідь за свої дії та розуміння цілей своїх дій. За приклад вона наводить українських військових, які на самому початку війни у ​​пориві пішли на фронт захищати свою землю, це було їхнє рішення, а не нав'язане кимось.

Як повідомляв Знай.ua, Піонтковський розповів, як світ тепер ставиться до росії.

Також Знай.ua писав, що Мусієнко розповів про втрати України у російсько-українській війні.