Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Церква не інститут морального задоволення мінливих мас. Слово Церкви – це не слово догоджання будь-кому. Слово Церкви є проповіддю про Христа Спасителя. Слово Церкви є молитвою. Слово Церкви – це втіха тих, хто страждає. І вже потім, в останню чергу – висловлювання думки щодо того чи іншого «інфоприводу», - зазначив митрополит Антоній.

Владика нагадав, що кожне сказане слово залишиться у вічності і за нього доведеться відповісти не лише у цьому тимчасовому житті.

«Кажу ж вам, що за всяке пусте слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь у день суду: бо від своїх слів виправдаєшся, і від слів своїх осудишся» (Мт. 12:36–37), – говорить Господь. Це варто пам'ятати всім віруючим, тим більше священнослужителям», - підкреслив керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній звернув увагу, що священникам неприпустимо розкидатися словами та оцінками подій заради популярності у соцмережах та громадського резонансу.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

«Священник – це не популярний блогер, який може розкидатися словами заради лайків та репостів. Він не може на догоду миттєвій повістці жертвувати істиною, без шкоди для своєї душі і душ, людей, які їх годують, потурати неправді. Тому часом розумніше промовчати, ніж піти проти совісті заради сумнівного «задоволення» і отримати схвалення непостійної «громадськості», - підсумував керуючий справами УПЦ.