13 березня 2022 року російські війська зруйнували греблю Оскільського водосховища, що спричинило практично повне обміління водойми, адже внаслідок влучення снаряда у гідротехнічну споруду водосховища, 76 % води, від повного обсягу наповнення водосховища, було скинуто.

У результаті завдано шкоди водним ресурсам, зруйновано екосистему водосховища, знищено цінні види риб та інших живих водних ресурсів. Загальна сума збитків довкіллю становить понад 2,1 млрд гривень.

Водосховище використовувалось для господарсько-питного та технічного водопостачання Донбасу, зрошення і сільськогосподарського водопостачання, обводнення річок, гідроенергетики, а також, рибного господарства.

Державною екологічною інспекцією у Донецькій області розраховано розмір відшкодування збитків та буде передано матеріали справи до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження та відшкодування збитків.

Агресор повинен сплатити сповна за злочини проти довкілля!

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Довідка: Оскільське водосховище - велике руслове водосховище на річці Оскіл, одне з найбільших в Україні з об'ємом 474,3 млн куб. метрів води, площа становить 122,6 кв. кілометрів, а довжина - 84,6 км, середня ширина 1,6 км, максимальна ширина 4,0 км.