Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Внутрішньо переміщені особи зіткнулися з проблемною ситуацією, коли власники майна, в якому вони тимчасово проживають на підставі закону, обмежують термін їх безоплатного тимчасового проживання та вимагають плату за спожиті житлово-комунальні послуги», - розповідає Катерина Котенкова.

Також вона зазначає, що ці люди не звільнені від оплати комунальних послуг на місцях свого постійного проживання. Якщо ж тепер їм доведеться платити ще й за тимчасове проживання, констатує журналістка, то більшість із них не подужає такого фінансового тягаря.

«В записці-поясненні також передбачається, що війна в Україні затягнеться на довго, отже, держава і надалі буде змушена вирішувати проблему переселенців. Вирішення зазначених проблем можливе тільки шляхом звільнення на період, поки йде війна, внутрішньо переміщених осіб від оплати житлово-комунальних послуг у місцях їх компактного поселення, скасування обмежень терміну безоплатного тимчасового проживання та внесення відповідних змін до профільного закону. Саме так пишуть ініціатори законопроєкту», - зазначає Катерина Котенкова.

За словами журналістки, вже цілком очевидно, що до зими держава не зможе забезпечити всіх переселенців, які втратили свої будинки, житлом. Тому, констатує вона, цю проблему слід негайно вирішувати, адже осінь та зима настануть за календарем. Журналістка вважає, що звільнити внутрішньо переміщених осіб від оплати комунальних послуг та проживання – справедливо, оскільки не вони вирішували переїжджати, це було вимушено.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

«Держава має брати на себе відповідальність за це все», - підкреслює Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Катерина Котенкова заявила, що зміни з постачальниками газу викликали масу питань.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, як тепер буде нараховуватися сума оплати за воду.