Судова тяганина тривала майже рік, однак рішенням Житомирського адміністративного суду, припис Держекоінспекції визнано таким, що відповідає вимогам Закону.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Нагадаємо, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу у зв’язку з аварійною ситуацією, яка сталась на ГКНС Комунального підприємства «Житомирводоканал» у серпні 2021 року, було проведено позапланову перевірку.

За результатами перевірки інспектори склали акт, в якому були зафіксовані порушення природоохоронного законодавства. Крім того, водоканалу видано припис щодо усунення виявлених порушень. Своєю чергою, керівництво КП «Житомирводоканалу» не погоджуючись з наданим приписом, звернулось до Житомирського адміністративного суду щодо його скасування.

Однак, закон один для всіх і підприємству все-таки доведеться виконати умови припису та усунути всі порушення, щоб надалі, внаслідок свого господарювання, не завдавати шкоди довкіллю.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі правоохоронними органами проводяться заходи досудового розслідування з метою стягнення збитків та притягнення до відповідальності винних осіб.

Довідково: протягом 2021 року КП «Житомирводоканал» систематично здійснював скиди неочищених стічних вод до річки Тетерів. Так, своїми діями комунальне підприємство забруднило довкілля на загальну суму понад 30 мільйонів гривень, зокрема інспекторами розраховано:

- 20,2 мільйона гривень збитків внаслідок скиду неочищених стічних вод;

- майже 9 мільйонів гривень - через загибель водних живих ресурсів;

- близько 900 тисяч гривень - внаслідок забруднення земельних ресурсів.