Станом на 29 липня Державною службою фінансового моніторингу України вжито посилені заходи щодо протидії рф. Про це повідомляє пресслужба Держфінмоніторингу.

Так в рамках співпраці Держфінмоніторинга з Групою з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) рф було обмежено у правах членства.

Також на адресу FATF було направлено ряд звернень стосовно виключення РФ з FATF та внесення РФ та РБ до чорного списку FATF.

Питання включення РФ до «чорного списку» FATF залишається в порядку денного цієї міжнародної організації та буде обговорено на наступному Пленарному засіданні FATF у жовтні 2022 року.

Також Держфінмоніторинг потужно співпрацював з Комітетом експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Завдяки чому Комітетом Ради Європи прийнято рішення щодо виключення РФ з Ради Європи та відповідно зі складу Комітету експертів Ради Європи із взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму (MONEYVAL), як робочого органу Ради Європи. За таких умов РФ позбавлено права та можливості впливати на антилегалізаційні заходи в рамках Ради Європи.

Також Держфінмоніторингом у тісній взаємодії з криптопровайдерами України і світу запущено механізм спонтанного блокування криптогаманців РФ.

У цій частині, Держфінмоніторингом направлено звернення до криптовалютної біржі Binance із конкретними пропозиціями щодо дій по стримуванню агресії РФ на ринку віртуальних активів, за наслідками розгляду якого Binance змінила політику та виключила можливість здійснення P2P транзакцій для ряду російських банків і платіжних систем, які потрапили до санкційного списку.

Фото: Держфінмоніторинг
Фото: Держфінмоніторинг