Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами гостя програми, зараз відповідальність за опалювальний сезон солідарна, але вона не працює під час війни так, як має. Як він розповідає, теплокомуненерго, водоканали перебувають в управлінні і на 85-90% належать органам місцевого самоврядування, тобто, місцевим громадам, але вартість та подачу газу та решти всього здійснює держава в особі «Нафтогазу», фактичним управлінням якого займається Кабмін та ОП .

«Водоканали майже на всі 100% належать органам місцевого самоврядування, але при цьому є об'єктами критичної інфраструктури, за їх станом та рештою під час війни все одно відповідає військова адміністрація. Тобто керують начебто органи місцевого самоврядування, але військова адміністрація все одно має брати участь у цьому», - пояснює Олег Попенко.

Житловий фонд, каже експерт, належить людям, але немає механізму управління, всі проблеми скинуті на самих людей. Також він зазначає, що в усьому світі існує величезна кількість законів, підзаконних актів, організацій, державних органів та інших, які допомагають цим усім управляти. У приклад гість програми наводить США, де з 1950-х років є Міністерство житлового фонду.

«Відповідальність за житловий фонд лежить начебто на людині, але тепло подають туди органи місцевого самоврядування, воду туди подають водоканали і також органи місцевого самоврядування. У парадигмі абсолютної відсутності будь-якого розуміння відбувається підготовка до опалювального сезону, і війна, і все це разом», - констатує Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишлінський розповів, що ціни продовжать зростати до кінця року, подорожчання може становити 15%.

Також Знай.ua писав про те, що в Нацбанку прогнозують відновлення економіки та спад інфляційних процесів у 2023 році.