Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як зазначає капелан, з УПЦ МП до УПЦ КП священники переходили ще у 1990-х роках, але у 2014 році після анексії Криму він був перший. На думку гостя програми, різноманіття віросповідань в Україні – це добре, але й тут бувають нюанси.

«Одна із релігійних організацій, яка називається «Російська православна церква», зареєстрована як українська православна церква, це московський патріархат. Вона і досі є дуже потужним агентом руйнування громадянського суспільства, впливу на політичні рішення, політичні еліти. Навіть під час війни також, це відділи пропаганди, дискредитації України, дискредитації релігійного сектору», - пояснює Сергій Дмитрієв.

Також він розповідає про Стіну пам’яті, яка налічує 4 200 військовослужбовців, остання людина була додана 21 липня. Цього ж року, зазначає капелан, вони хотіли відновлювати стіну, але через повномасштабне вторгнення поки цим не займаються.

«На цій стіні саме ті, хто загинув зі зброєю в руках під час бойових завдань», - підкреслює Сергій Дмитрієв.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, зараз є різні думки щодо того, чи потрібно хоч би вивісити списки загиблих усіх до сьогоднішнього дня, тому це питання вирішується. На думку гостя програми, зараз треба показувати хоч би прізвища та імена людей, адже потрібно знати, завдяки кому ми можемо жити далі.

Як повідомляв Знай.ua, кандидатка на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс зобов'язалася стати «найкращим другом для України».

Також Знай.ua писав про те, що Польща посилить міць ЗСУ, надавши чергову партію бойової техніки.