Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, сьогодні мотивація українських військових вища, ніж у 2014 році, вона вища за всі роки війни.

«Є розуміння, що ми захищаємо, від кого захищаємо. Багато хто вже виріс у вільній, незалежній Україні. Для нас слова «воля», «свобода» - це не пусті слова якісь, українці знають, що це таке», - підкреслює Сергій Дмитрієв.

Також капелан зазначає, що Середньовіччя часто романтизують, говорячи про католицьке лицарство, яке несе віру мечем і хрестом. На його думку, тут також потрібно враховувати політичний аспект, оскільки політики брали релігію на озброєння. До того ж, додає гість програми, в Україні також були аналоги такого лицарства.

«Можемо сказати про наше козацтво, це теж лицарство, про українську шляхту. Якщо взяти гарний приклад, то це князь Острозький, патрон моєї бригади, він бив ворога, це битва під Оршею. Він був віруючий», - розповідає Сергій Дмитрієв.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як він зазначає, князь Острозький, будучи православним, був також толерантним до інших конфесій, адже і в його війську були, наприклад, кримські татари.

Як повідомляв Знай.ua, ЗС Канади оцінили ситуацію на фронті і заявили, що Кремль залучив до війни практично всі сили.

Також Знай.ua писав про те, що експерти вважають, що ЗСУ можуть переламати перебіг війни вже найближчим часом.