Російське вторгнення в Україну боляче вдарило по українському бізнесу. Деякі компанії були змушені закритися, інші – змогли переформатуватися та продовжити роботу, при цьому допомагаючи армії та підтримуючи економіку країни.

Група компаній FINANCIERE, яка є власником українських готелів Premier Palace Hotel Kyiv, «Дністер», «Либідь», «Славутич», Premier Hotel Odesa, належить до другої категорії.

За словами пана Дамбінса, готельна індустрія в Україні зараз переживає дуже складні часи. 2020 року здавалося, що гірше, ніж під час пандемії коронавірусу, вже бути не може, однак війна показала, що це не так. Утім, група компаній FINANCIERE поставила собі за мету підтримувати українців у ці непрості часи.

«Ми всі – акціонери, менеджмент, співробітники готелів з 24 лютого робимо для цього все, що в наших силах і можливостях. Насамперед, це великий обсяг гуманітарної допомоги від наших готелів для ЗСУ, тероборони, Національної гвардії України, рятувальників ДСНС, гуманітарних організацій, біженців», – наголосив латвійський інвестор Віліс Дамбінс.

Від початку війни група компаній FINANCIERE не закрила жодного зі своїх готелів в Україні, хоча пан Дамбінс не приховує, що довелося зіткнутися зі значними труднощами.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Ми працювали для тих клієнтів, які станом на 24 лютого мешкали в готелі. А також для тих, хто за своєю діяльністю мав перебувати в Києві: у «Прем'єр Паласі» зупинилося багато журналістів з усього світу, представників міжнародних структур, для яких передбачено правилами перебування у п'ятизірковому готелі, – зазначив акціонер Віліс Дамбінс. – Також у готелі ми поселили членів сімей своїх співробітників, серед них були мешканці Ірпеня та Бучі. Ми прийняли всіх, хто потребував безпечного місця перебування. Деякі родини живуть у готелі й досі».

Крім того, у львівському готелі «Дністер» було організовано нічліг і харчування для людей, котрі тимчасово виїжджають до Європи, рятуючи своїх дітей від війни. Загалом з 24 лютого 2022 року від готелів групи компаній FINANCIERE спрямовано понад 40 мільйонів гривень на гуманітарні та мілітарні потреби України.

Власником готелів Premier Palace Hotel Kyiv, «Дністер», «Либідь», «Славутич», Premier Hotel Odesa є група компаній FINANCIERE та її акціонери Віліс Дамбінс, громадянин Латвійської Республіки, та Наталія Селіванова, громадянка Французької Республіки.

До групи компаній FINANCIERE входить готельний холдинг PUMORI ENTERPRISES INVESTMENTS LTD, що є акціонером українських готелів.