Про це розповів глава Синодального відділу Української Православної Церкви із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян.

«Дуже хороша традиція - зараз у багатьох храмах утворюються благодійні групи, які відвідують дитячі будинки», - зазначив священик.

Отець Сергій пояснив, що перш ніж їхати до дитячого будинку, щоб допомогти дітям, треба розуміти, що не всі продукти можна привезти туди.

«Як правило, фрукти та соки - це те, що допустимо. Молочні продукти категорично заборонені. І звичайно ж діти люблять солодощі. Привезти щось смачне - це завжди добре», - сказав глава Синодального відділу.

Але насправді, для дітей, які перебувають у дитячих будинках і школах-інтернатах, головне - це увага, упевнений священник.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Зараз є поняття «соціальна сирота», коли батьків позбавляють батьківських прав і дитина живе у спецустанові. Вони мають дефіцит у спілкуванні. І більшою допомогою, ніж передати пожертву, буде якщо до дітей приїдуть пограти, щось розповісти, чогось навчити, провести майстер-клас із дитячої творчості. Тому що особиста участь завжди більша ніж просто жертва», - розповів протоієрей Сергій Екшиян.