Про це він розповів на каналі Максима Ялі.

«Відповідь на це запитання треба шукати в історії. 300 років тому Польща зникла з карти світу та карти Європи та перебувала під окупацією Пруссії, Австро-Угорщини та російської імперії. Потім у 18 році 20 століття Польща знову з'являється на карті Європи і одразу ж веде бої, веде війну проти більшовиків за свою незалежність. Тоді Польща була маленькою, слабенькою та шукала союзників в особі Української Народної Республіки, Петлюри. Але, на жаль, тоді більшовики перемогли Україну та підійшли під Варшаву», - розповів Томаш Мацейчук.

Польський політолог також повідомив, що тоді Польщі вдалося перемогти більшовиків та жити спокійно упродовж 20 років. Але, за словами Томаша Мацейчука, Польща розуміла, що програла і хотіла створити міцний союз із Україною, щоб була можливість захищатися від росії, як тоді від Німеччини.

«Ми розуміємо, що якщо ми не допоможемо українцям сьогодні, потім ми боротимемося за нашу свободу і за нашу незалежність уже не під Києвом, вже не під Донецьком, вже не під Харковом, а під Варшавою, під Вроцлавом, під Познанню», - наголосив польський політолог.

Томаш Мацейчук зазначив, що росія готова знищити Польщу, і Польща це чудово розуміє. Тому Польща допомагає Україні, щоб зараз зупинити путіна та війну і назавжди покінчити з російським імперіалізмом.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Раніше Знай.ua писав, що Олексій Арестович проговорився про новий задум ЗСУ у Херсонському напрямку: десятки батальйонів не врятують окупантів.

Також Знай.ua повідомляв, що путін боїться, що народ може збунтуватися і відправляє в Україну представників нацменшин: вбивча статистика.