Про це він розповів на каналі «Студія Руслана Бізяєва».

«Залишили найбільш дискусійну та проблемну інституцію як районна рада. Навіщо це було зроблено? Знову ж таки, наскільки я розумію, бо вона була в Конституції і тоді під цю зміну голосів не було. І залишили районні ради. Так, також укріплені, так, на кілька районів, так само, як і районні адміністрації, але без наповнення своїх бюджетів і, власне, без повноважень», - заявив український політолог.

Олексій Буряченко зазначив, що багато експертів ставили питання, навіщо в Україні існують районні ради. У районних радах є три-чотири пункти поповнення бюджету, але жоден із них не стосується місцевих доходів, місцевого бюджету. За словами політолога, це структура, яка нічого не робить і не зацікавлена ​​у цьому.

«У них залишається ключовий момент наповнення їхнього бюджету – це субвенції з усіх рівнів. Так і прописано. Тобто, по суті, це жебраки. Там у громади якусь попросили, там на обласному рівні, а там на рівні Кабінету Міністрів», - повідомив Олексій Буряченко.

Український політолог підкреслив, що районні адміністрації потрібні, оскільки залишити одну державну адміністрацію на обласному рівні буде мало і хтось має таки виконувати координаційну функцію. Але районні ради, за словами Олексія Буряченка, прописані безграмотно, оскільки вони не мають майже жодних повноважень.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що ГУР встановила факти умисного вбивства в Оленівці, ООН розпочинає місію з трагедії з українськими полоненими.

Також Знай.ua писав, що автомобілістам із України ускладнили виїзд за кордон: повний перелік необхідних документів.