Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Прикрощі, труднощі та страждання, що випали на нашу долю: у сім'ї, на роботі, у служінні і складають наш життєвий хрест. Скільки страждань може заподіяти невдалий шлюб або неправильний вибір професії чи роботи, скільки страждань можуть принести хвороби чи несправедливе ставлення до нас, наклепи та інше. Ось і є наш хрест. Всі ці труднощі людина має пройти. Безумовно, багато хто з нас хоче позбутися їх. І це природне бажання. Що можна виправити, не порушуючи заповідей і не йдучи проти совісті, потрібно, звичайно, виправляти, але є речі невиправні, які потрібно прийняти як належне. Покірне прийняття Божої волі – того, що не в наших силах змінити, а треба лише смиренно терпіти – і є несення хреста», - пояснив владика.

Митрополит Антоній наголосив, що кожному Господь приготував свій хрест – рятівний та унікальний.

«Ми розпинаємо на хресті свою вітху людину – звіра – і народжуємося заново. Це болісна щоденна робота. Протистояти злу, очистити серце, щоб у ньому засяяло світло Христове можна лише через страждання. Щоб зійшло сонце, має розвіятись нічна темрява; щоб був чистий дім, треба вичистити його від сміття; щоб йти за Христом, потрібно відректися від старої людини», - зазначив керуючий справами УПЦ.

Він нагадав, що несення хреста – нескінченна робота над собою протягом усього життя.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Будемо ж смиренно нести свій хрест, ідучи за Господом, з гарячої любові до Нього» - підсумував владика Антоній.