Про це він розповів під час другого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«У кожного з нас постійно виникає питання: «Що таке Україна і хто такі українці?» Ми не маємо формальної відповіді на це глибинне питання. Формально ми українці, у нас є певний унікальний код ідентичності, який виражений у формальних речах: у вигляді гімну, вишиванки й інших речей. Але що глибинне, що універсальне людське робить Україною унікальною і що робить українців українцями? Любов, стосунки із станом, який споріднений із станом любові, у якому стан любові проявляється найкращим способом, - воля», - зазначив Олександр Новохатський.

За словами політичного аналітика, від початку повномасштабної війни українці здивували світ двома речами: зміною всього ходу геополітичних програм на планеті й проявленням волі. Олександр Новохатський наголосив, що український народ дав велику відповідь ворогу й перейшов від стану гідності до стану волі.

«Здивували світ ми тим, що українці великою масою на низовому, примітивному рівні спілкування перейшли в стан волі. Не скажу, що це зрозуміли всі у світі, але всі у світі це відчули на собі. Експертні співтовариства, розвідспівтовариства, які спеціалізувалися на Україні, отримали приклад того, що існують речі, існують люди, які не йдуть на стереотипи, поведінкові реакції, які запрограмовані штучними умовами», - повідомив Олександр Новохатський.

Як зазначив політичний експерт, на відміну від українців, у росіян воля криміналізована, тобто будь-яке проявлення волі прирівнюється до кримінального злочину й може відповідно нести покарання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, розвідники Борис та Іван пройшли ООС, ставши єдиним злагодженим механізмом по утилізації окупантів: «Наша справа – помста».

Також Знай.ua повідомляв, що в Пентагоні захоплені бездоганністю ЗСУ на полі бою: «Ми й подумати не могли».