Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Важливо, що у цьому році люди, що досягли 60 років, мають право на призначення пенсії за віком за наявності страхового стажу не менше 29 років, за відсутності необхідного пенсія може бути призначена пізніше», - зазначає Катерина Котенкова.

Тобто, пояснює вона, наявність страхового стажу дає право призначення пенсії за віком, при цьому люди, які мають, наприклад, 15-19 років стажу, вийдуть на пенсію, лише коли їм буде 65. Також у 65 років, додає журналістка, можуть стати пенсіонерами ті люди, які мають менший страховий стаж, але вони отримають соціальну виплату, розмір якої складає 1854 гривні.

«Близько 300 тисяч українців навряд чи отримають свої виплати, оскільки вони опинилися на тимчасово окупованій території. За словами заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка, у таких містах, де є банки, проблем немає, пенсії будуть нараховуватись на картки», - розповідає Катерина Котенкова.

Водночас журналістка зазначає, що ситуація з Укрпоштою важча, оскільки на тимчасово окупованих територіях вона не може виплачувати пенсію готівкою, для її отримання необхідно пройти процедуру переоформлення пенсії, тоді люди зможуть отримати її відразу за декілька місяців.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонери отримають підвищені виплати вже до кінця року.

Також Знай.ua писав про те, що частині українців виплатять по 20 тисяч грн допомоги.