Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Із жовтня збільшиться мінімальна пенсія для великої кількості українців. Йдеться про категорію громадян віком від 70 років. Для них мінімальна пенсія буде складати 3 тисячі. Це така практика, як кажуть у Міністерстві соцполітики, доплат пенсіонерам похилого віку», - розповідає Катерина Котенкова.

За її словами, цю практику розпочали ще декілька років тому і першими почали отримувати такі доплати до пенсії у розмірі 500 гривень громадяни віком від 80 років і старші, далі – 400 гривень пенсіонерам віком від 70 років. У жовні цього року, зазначає журналістка, цю лінійку вікових доплат буде розширено завдяки пенсіонерам віком від 70 до 75 років, їм будуть доплачувати по 300 гривень.

«Обіцяють, що буде підтягнуто до того рівня, щоб мінімальна пенсія була не менша 3000. Але хочу уточнити, що таку мінімальну пенсію отримають українці, які мають повний страховий стаж», - каже Катерина Котенкова.

Як вона пояснює, для жінок повний страховий стаж становить 30 років, для чоловіків – 35. Водночас журналістка додає, якщо людина вийшла на пенсію до 1 жовтня 2011 року і з того часу більше ніде офіційно не працювала, то повний страховий стаж буде становити 25 років для чоловіків і 20 рокам для жінок.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, як українцям отримати пенсію на тимчасово окупованих територіях.

Також Знай.ua писав про те, що Кузан пояснив, чому росіяни використовують ракетний терор.