На благодійні обіди збирається більше 100 безхатченків, пенсіонерів та нужденних.

Усім, хто потребує, роздають одяг та ліки. Цієї зими Синодальний відділ облаштував біля вокзалу пункт обігріву з щоденним харчуванням та медичною допомогою. Під час сильних морозів православним волонтерам вдалося врятувати десятки бездомних.

Співробітниця Соціального відділу Анна у 2018 році організувала перші трапези на Південному залізничному вокзалі у Києві при підтримці благодійного фонду святителя Луки Кримського. Три роки тому цю ініціативу продовжив Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

«Ранок кожної п’ятниці для Анни починається з приготування їжі для 100 людей. Це 20 літрів першої страви і стільки ж гарніру та чаю чи компоту. Свіжі страви волонтери везуть на вокзал близько 15-ої години і роздають усім бажаючим», - зазначили у Соціальному відділі.

Раніше на благодійну трапезу приходили лише бездомні, а зараз буває багато пенсіонерів, яким важко повноцінно харчуватися через невеликі пенсії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Буває важко кожного тижня годувати стільки людей, але Господь мене не залишає, і коли трапляються життєві складнощі, завжди допомагає. А люди дуже дякують за турботу, особливо старенькі бабусі, яким так складно жити у наш час», - поділилася Анна.