На жаль, з початком війни, виникла потреба у розробці нормативно-правових актів, що які можна застосовувати у сучасних реаліях та в умовах воєнного часу, адже до 24 лютого 2022 року Україна не мала подібного досвіду.

Державні інспектори відповідно до ресурсних напрямків здійснюють розробку таких методик і станом на 17 серпня маємо такий результат:

- розроблено та направлено у Міндовкілля проєкт наказу «Про затвердження Методики визначення шкоди та збитків, завданих навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного користування надрами внаслідок збройної агресії Російської Федерації»;

- розроблено та направлено у Міндовкілля проєкт наказу «Про затвердження Методики визначення збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу в межах територіального моря, виключної морської (економічної) зони та внутрішніх морських вод України в Азовському та Чорному морях». Наразі акт на погоджені у Державної регуляторної служби України.

- розроблено та погоджено Міндовкіллям проєкт наказу «Про затвердження Методики визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду внаслідок збройної агресії Російської Федерації». Документ направлено для погодження в установленому порядку до Державної регуляторної служби України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. На даний час до проєкту нормативно-правового акту отримано зауваження та вносяться правки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Інформуємо, що фахівцями ДЕІ вже:

● розроблено Методику визначення розмірів шкоди завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану (затверджено наказом Міндовкілля від 4 квітня 2022 року №167, зареєстровано у Мін'юсті 11.04.2022 за №406/37742).

● розроблено Методику розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди (затверджено наказом Міндовкілля від 13 квітня 2022 року №175, зареєстровано у Мін’юсті 16.04.2022 за №433/37769).