Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Останні кілька днів показали, що Україна може робити якісь болючі речі для наших ворогів, для росіян. Ми бачили, що кілька днів тому ми змогли болюче «вкусити» в Криму, ми підозрюємо, ще там не тільки був недопалок вночі на білоруському аеропорту. І ми чітко усвідомлюємо, що зараз такого роду «укусів» від України буде поступати все більше й більше. З одного боку це позитивчик. А з іншого боку, як я бачу, все більше у нас в ЗМІ, у нас в дискурсі з’являються такі панічні наративи, які говорять, що Захід нас кидає, нам дають не багато зброї, вони (західні партнери – Ред.) бояться нашої перемоги. І мені здається, що це абсолютно неправильно», - зазначив Вадим Трюхан.

За словами дипломата, нам потрібно завжди все порівнювати з тим, що ми мали станом на 23 лютого. Вадим Трюхан зазначив, що тоді ми були в такій ситуації, що не могли навіть мріяти про HIMARS чи інше озброєння. Зараз же українська армія поступово переходить на стандарти НАТО, стає нарівні з арміями провідних держав-членів НАТО. Дипломат наголосив, що ця війна – не лише війна за незалежність і суверенітет, а це війна за те, щоб ми стали частиною того світу, куди ми хотіли потрапити, але довго не могли.

«Заходу слід дякувати. Чи достатньо Захід для нас робить? Ну звичайно, що ні. Якби нам дали те, що проголошували офіційні спікери влади, то таких «укусів», як під Саками, було б уже в десятки разів більше. Але треба розуміти Захід. Він же не може моментально змінитися, не може моментально нам повірити. Він діє послідовно й поступово», - повідомив дипломат.

Вадим Трюхан повідомив, що Україна зіткнулася з проблемою – критичною залежністю від Заходу, але без допомоги партнерів було б дуже важко вистояти у цій війні.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Раніше Знай.ua писав, що в Міноборони прокоментували питання про мобілізацію населення: які фахівці насамперед потрібні ЗСУ зараз.

Також Знай.ua повідомляв, що Валерій Залужний навів плачевну статистику російських злочинів: 40-60 тисяч снарядів по людях на день.