Про це заявив керівник волонтерського штабу "Українська команда" Артур Палатний на своїй сторінці у Facebook та запропонував низку першочергових кроків.

"По-перше, задля безпеки доцільно тимчасово перенести українські оборонні підприємства до сусідніх дружніх країн ЄС. По-друге, зосередитися на створенні нових спільних оборонних підприємств України з країнами ЄС та іншими країнами формату "Рамштайн". По-третє, Україна має уже зараз працювати над локалізацією виробництва новітніх натовських зразків зброї, які вона успішно застосовує. Чим більше наших військових підприємств працюватиме за кордоном, тим більше "бавовни" буде у Росії", – заявив Палатний.

Він зазначив, що українська зброя вже добре виявила себе, а після перемоги попит на неї ще зросте.

"Сучасні українські розробки вже позитивно проявили себе із самого початку війни. Ми з вами бачили численні кадри спаленої рашистської техніки зі "Стугни" і результати роботи "Нептуна". Бачили, як захисники України відправили у відомому напрямку російські кораблі. Також гарні результати на фронті демонструє РСЗВ "Вільха", "Буревій", "Верба" та інші. І я переконаний, що після нашої перемоги попит на українську зброю зростатиме. Бо це буде зброя перемоги", – заявив Палатний.

Керівник "Української команди" наголосив, що на застосування західної зброї по території Росії є певні обмеження, і це заважає Україні у боротьбі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Україна має стати глобальним гравцем на ринку сучасного озброєння і сприйматися не як прохач зброї, а як перспективний партнер", – заявив він.