Європейські акціонери групи компаній VS Energy з перших днів широкомасштабної війни росії проти України є ініціаторами та активними учасниками різних програм допомоги Збройним Силам України та благодійних та гуманітарних проектів. Про це розповів Микола Лавренко, президент компанії «ВС Груп Менеджмент», яка управляє Житомиробленерго, Кіровоградобленерго, Чернівціобленерго, Рівнеобленерго та Херсонобленерго.

З початку війни керівництво компанії увійшло до місцевих штабів, у тому числі із забезпечення безпеки підприємств обленерго. Також вони допомагають ЗСУ і місцевим територіальним формуванням.

«Група компаній VS Energy за рішенням акціонерів та менеджменту вже спрямувала на допомогу українській армії та на гуманітарні ініціативи понад 60 млн грн. Окрім цього, в кожному районі Житомирщини, Рівненщини, Кіровоградщини, Чернівецької області безоплатно було електрифіковано оборонні об’єкти й блокпости. На потреби армії було передано більше як 80 одиниць авто- і спецтранспорту, броньований одяг, амуніцію, квадрокоптери, тепловізори, паливо та інше додаткове обладнання. Зараз ми дуже потужно співпрацюємо з місцевими органами влади й громадами», - розповідає пан Лавренко.

За словами Миколи Лавренка, зараз всі роблять одну спільну справу, наближуючи країну до перемоги. «І це мають розуміти і влада, і бізнес. Країна потребує надійної системи енергозабезпечення. Це повертає нас до питання підготовки до опалювального сезону. Зима буде непростою, і ми разом із владою повинні готуватися до холодів з підвищеною відповідальністю», - зазначив він.

«ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» об’єднує в єдиній системі управління п’ять енергорозподільчих підприємств-операторів систем розподілу («Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Рівнеобленерго»). На підприємствах під управлінням компанії працює понад 11 тис. працівників.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З 2014 року акціонерами «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» є громадяни Євросоюзу Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина), Марина Ярославська (Німеччина).