Про це він розповів під час другого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«В Україні 56 тисяч контролерів, інспекторів і 43 тисячі податківців, тобто загалом 99 тисяч людей, які контролюють бізнес. Звичайно, це породжує великий тіньовий сектор, і нашу податкову систему потрібно реформувати. Звичайно, така сама система у нас у соціальній сфері, коли десятки тисяч чиновників вирішують, кому і скільки дати грошей. От зараз ми з вами бачимо ситуацію, коли внутрішньо переміщені особи стоять у чергах, намагаються зареєструватися, отримати якісь гроші», - повідомив Павло Себастьянович.

Підприємець зазначив, що на початку війни в Україні була дуже хороша соціальна інновація, коли всім постраждалим, хто втратив роботу, можна було зареєструватися в «Дії» й отримати 6 500 гривень допомоги. На думку Павла Себастьяновича, цю допомогу треба розширити, паралельно скорочуючи кількість державних чиновників.

«У нас в Пенсійному фонді 40 тисяч людей, у Мінсоці (Міністерстві соціальної політики – Ред.) 18 тисяч людей. А що таке Мінсоц, що таке соціальні фонди, що таке Фонд зайнятості. Це просто схема, це карусель. Зараз же у світі обговорюється модель безумовного базового доходу, коли кожній людині виплачують щомісяця якусь мінімальну суму замість усіх соціальних програм. Якщо ми порахуємо, скільки в нас чиновників працюють в цій сфері, то я думаю, якщо ми скоротимо зарплату 700 тисячам наших міністерських чиновників, цих грошей буде досить, щоб виплатити людям, які залишилися на території України», - розповів підприємець.

Павло Себастьянович наголосив, що зараз немає сенсу утримувати таку велику кількість чиновників, і звільнення держслужбовців, зменшення їхніх зарплат, на думку підприємця, - це найбільш доречний метод введення грошей в економіку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, держава-терорист звинуватила Україну у своїх методах: Подоляк пояснив, чому це нахабна брехня.

Також Знай.ua повідомляв, що воїн ЗСУ Дмитро Кметюк встановив новий світовий рекорд: швидше майже на секунду.