Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Війна змінює країну, з війни країни виходять іншими, і багато що буде залежати від результатів війни. Війна надовго, це велика епоха війн, перерозподілу світу і силової політики, силового перерозподілу кордонів. Просто війна на території України може бути різною, може бути гарячою, великою, може бути перемир’я, але в різних формах війна надовго. Тобто як жити демократії, демократичній політиці», - повідомив Вадим Карасьов.

Політтехнолог зазначив, що за шість місяців війни ми зіткнулися з деградацією конкурентної політики, кризою опозиційності, але такі зміни зрозумілі в умовах війни. Також в Україні наразі відсутня електоральна політика, що також може, як заявив Вадим Карасьов, змінитися за рік. Війна показала, що в Україні пала олігархія як соціально-політичний основний суб’єкт української політики. У медіаполітиці на сьогоднішній день немає дискусії, що, на думку політтехнолога, можна вважати негативною тенденцією.

«Старі еліти приречені, залишкові еліти все ще якось там «дьоргаються», намагаються вклинитися в нову політичну ситуацію. Але тим не менш час працює не на них. Головними політичними центрами сьогодні можуть бути військові, спостерігається зараз політизація військових і мілітаризація цивільних політиків», - заявив політтехнолог.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, ЗСУ влучили по болючих точках загарбників - з Антонівського мосту повідлітали «латки».

Також Знай.ua повідомляв, що в Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану.